30 september 2018
16:00

Uddevalla HK

Fortfarande obesegrade

Den förlustfria sviten i seriespel sedan återstarten kvarstår även efter första omgången i div 3. I sena septemberaftonen begav sig laget till de djupa skogarna i Tibro för en dust med HP Hyveln, vilken alltså slutade med vinst 26-33.

Det började dock lite skakigt, matchovanan lyste igenom med flera tekniska fel som följd. Hemmalaget däremot kändes mer samspelta och drev på med högt tempo och bestämda avslut. Deras M9 Sargon Gerwargis rev isär försvaret och inledningsvis hade de röda framför allt svårt att få grepp om linjespringaren som vid ett flertal tillfällen blev helt ren.

Efter 3.09 sitter säsongens första mål (2-1) genom ett skott från V9 signerat Christoffer Almqvist. För trots lite problem i försvaret och tydlig ringrostighet framåt jobbar man på metodiskt och hänger hela tiden med i målprotokollet. Efter drygt en kvart spelad, vid ställningen 8-6, tar UHK TO. Försvarsspelet börjar sitta och nyinkomne målvakten Viktor Bratt får snabbt med sig ett par räddningar. Det följer ett ställningskrig men med knappa 5 minuter kvar av första halvleken är UHK i ledning som man sedan inte släpper. På första hornet vräker Anders Henriksson in en tvåmålsledning, (10-12) som är resultatet i paus.

Andra halvlek inleder på ett liknande sätt som den första där Hyveln återigen får in bollen till linjen som är säker i läget. Men faktum är att det aldrig blir särskilt oroligt, inte ens vid en utvisning där Hyveln knaprar in lite. UHK håller undan och kan spela ut främst anförda av Jakob Jorfors som sätter såväl andra i lägen som sina egna avslut och straffar. Matchen börjar rinna iväg efter ca 41 minuter då Jakob sätter två snabba, varav det andra på kontring efter egen bollstöld.

Sammanfattningsvis kan rapporteras att detta var en typisk premiär som bjöd på god kamp med hög moral och allt från mörkröd ringrost till riktiga pärlor. Bl a så kan nämnas hemmalagets meste målskytt Magnus Påhlsson (9) som bjöd på både strutar i klykan och avancerade knorrar från sin V6 position. Mycket njutbart!